maart 5, 2024

Hoe vind ik mijn droombaan?

De vraag die door honderden mensen per dag wordt gesteld: “Hoe vind ik mijn droombaan?” Hier is geen simpel antwoord op te geven omdat iedereen verschillend in elkaar zit. Je zal actief op zoek moeten gaan in jezelf: waar word je gelukkig van? Waar zit je passie? Waar krijg je energie van en vooral heel belangrijk: waar gaat jouw vuur van aan? Hieronder zet ik de praktische stappen uiteen die je écht helpen naar je droombaan.

Wat is mijn droombaan?

Ik kan oprecht zeggen dat ikzelf – voor nu – mijn droombaan heb gevonden. Inmiddels begeleid ik al ruim 5 jaar ambitieuze mannen en vrouwen naar hun droombaan en heb ik een heldere visie ontwikkeld. Ik weet wat nodig is om je droombaan te ontdekken en ik help je hier dan ook heel graag bij. Dat is waar ík gelukkig van word.

Om erachter te komen wat je droombaan is, is het nodig om op onderzoek te gaan bij jezelf en diepgaande inzichten op te doen. Wat heb je meegekregen aan overtuigingen? Waar krijg je energie van? Wat is je passie? Welke set natuurlijke kwaliteiten heb je meegekregen? Die antwoorden gaan we vinden. Je natuurlijke kwaliteiten heb je meegekregen met een reden, namelijk om ze in te zetten, anders had je deze kwaliteiten niet gekregen. Als we dus écht goed concreet maken wat jouw kwaliteiten zijn dan krijg je daar grip op en weet je wat je hier nu eigenlijk te doen hebt op aarde, wat jij te bieden hebt. Aan de hand van jouw unieke kwaliteiten gaan we aan de slag om dit te koppelen aan je passie, datgene waar jouw vuur van aangaat. Wanneer we de antwoorden op deze vragen hebben, weten we je droombaan!

Ik heb een formule ontwikkeld om je droombaan te ontdekken: je natuurlijke  kwaliteiten + je passie = je droombaan. Natuurlijke kwaliteiten: dit antwoord ligt in je onbewuste. Dit zijn de kwaliteiten waar je energie van krijgt en waar je goed in bent. Passie: waar gaat jouw vuur van aan? Waar zit jouw interessegebied? Als je deze 2 samenvoegt weet je je droombaan.

Wat zoek ik in een baan?

Wat jij zoekt in een baan kan iets heel anders zijn dan wat jouw buurman in een baan zoekt. Om erachter te komen wat nu echt jouw specifieke droombaan is, mag je op ontdekking, binnen in jezelf.

De volgende vragen zijn hierin heel belangrijk:

  1. Wat wil het leven van mij?
  2. Waar krijg ik energie van?
  3. Waar liggen mijn kwaliteiten?
  4. Wat deed ik als kind graag?
  5. Wanneer vergeet ik de tijd?
  6. Waar gaan mijn ogen een klein beetje van twinkelen?

Dit zijn ook de vragen die ik stel aan de ambitieuze mannen/vrouwen die ik begeleid, die op zoek zijn naar hun droombaan. Aan de ene kant gaan we samen zorgen voor heel heldere en diepgaande inzichten die antwoord geven op bovenstaande vragen. We creëren een fundament en vanuit daar gaan we actie ondernemen. Voor de actie is het belangrijk dat je de juiste tools en vaardigheden, de breinkennis bezit:

  1. Hoe zit ik in elkaar? Zorg dat je weet hoe je reageert als het spannend wordt. Wat gaat jouw systeem doen om je tegen te houden?
  2. Hoe werkt mijn brein nu precies? Door dit te snappen kun je ervoor zorgen dat je brein voor je gaat werken in plaats van tegen je.. wat nu waarschijnlijk gebeurt.
  3. Hoe zorg ik ervoor dat ik in de actie ga, en hoe zorg ik ervoor dat ik het ook af en toe even helemaal los mag laten? Want juist in deze combinatie zit je kracht!

Vanuit dit fundament gaan we in de actie. Als je dit fundament niet hebt gecreëerd, dan heeft het geen zin. Je weet dan niet waar je naar op zoek bent en waar je precies op wilt solliciteren. Je kan op zo ontzettend veel plekken inzichten opdoen, maar uiteindelijk gaat het erom wat je ermee gaat doen. Hoe je ervoor gaat zorgen dat het leven je niet wéér overneemt. Actie ondernemen dus!

Na jarenlange ervaring kan ik stellen dat dit dé succesformule is om erachter te komen wat je in een baan / het leven zoekt. Hiermee bedoel ik dan natuurlijk de succesformule zoals hierboven beschreven: het inzichtelijk krijgen in je natuurlijke kwaliteiten, het ontdekken van je passie, op ontdekkingstocht bij jezelf gaan en overgaan tot actie.

Bekijk hier mijn online training: uit je hoofd, in je lijf.

Hoe vind ik een droombaan die ik leuk vind?

Ik spreek vaak mensen die al een loopbaantraject hebben gehad en die daar best veel inzichten op hebben gedaan. Echter komt bij hen dan nog de vraag op: wat ga ik nu precies met deze inzichten doen, hoe maak ik het praktisch, welke functie past hier nu goed bij, hoe ga ik de juiste combinatie maken waar ik gelukkig van word?

Voor veel mensen kan het een veilige haven zijn om veel inzicht over zichzelf op te doen maar er niet daadwerkelijk iets mee te hoeven doen. Daar neem ik als coach geen genoegen mee, hier ga je namelijk niet verder mee komen.

Ja, we gaan diepe inzichten opdoen, het zal niet altijd makkelijk zijn en het zal soms confronterend zijn. Ontwikkeling is niet altijd makkelijk, maar het gaat wel leuk en interessant zijn. Op het moment dat je het in de vingers krijgt, ga je merken dat het minder strijd wordt. Het herontdekken van jezelf, dat is een spel. Op het moment dat je daarna stappen gaat maken en succeservaringen op gaat doen zal je merken dat je zelfvertrouwen giga groeit en je niet meer te stoppen bent.

“Het is geen loopbaan coaching, het is zó veel meer dan dat. Mijn leven is compleet veranderd!”

Droombaan test

Helaas is er niet een simpele test die je kan invullen waarbij je er meteen achter komt wat je droombaan is. Om je droombaan te kunnen vinden moet je verschillende stappen nemen en inzichten opdoen om dit te ontdekken. In mijn gratis masterclass: in 4 stappen naar je droombaan vertel ik je welke 4 bewezen stappen je mag zetten om erachter te komen wat je WEL wilt in je werk.

Ben jij op zoek naar een (loopbaan)coach die erin gelooft dat wat er in jou zit, dat dat naar boven mag komen, omdat dat is wie jij bent en vanuit waar je in het leven mag staan? Zodra je weet wie je bent, vind je jouw droombaan. Plan dan gratis een matchcall met mij in waarin wij samen gaan onderzoeken of wij écht een match zijn, of wij dit allebei voelen.

Wil je liever eerst het op papier lezen? Download hier dan mijn gratis e-book: 4 stappen om je droombaan te ontdekken. Inmiddels heb ik al ruim 200 mensen mogen begeleiden in de ontdekkingstocht naar hun droombaan en droomleven. De omslag in het leven van deze personen is waanzinnig en dit gun ik iedereen. Zorg dat je NU actie onderneemt en zet de eerste stap naar jouw droombaan!

Reviews

Juliëtte Zwaans:

Kan niets anders zeggen dat Renee een topper is, ik vond dit traject in alle opzichten life changing.

Het was zo verhelderend om als kick off van het traject mijn kwaliteiten en valkuilen op een soort spelbord voor me te zien met de uitleg van Renee erbij.

Ik had hierbij echt het gevoel “Jaaa, dit ben ik dus echt”, herkenning en erkenning in één. Vliegende start, en ik ben niet meer gestopt.

De gesprekken waren verhelderend, gezellig en to the point. Ik ging elke keer met een bak energie en actiepunten weer naar huis.

Bedankt Renee, ik ben aan het doen wat ik leuk vind en ga hierin spelenderwijs blijven finetunen!

Margriet Verdegaal:

Als je het niet meer weet op werkgebied. Als je steeds tegen hetzelfde moedeloze gevoel aanloopt. Als je het gevoel wilt ervaren dat je niet in je eentje op zoek hoeft naar een andere baan/levensmissie, tja dan is Renee gewoon je girl!!

Ze weet in no time waar je natuurlijke kwaliteiten liggen, is open en eerlijk, geeft hele praktische tips, steunt je, geeft soms een schop onder je ass als dat nodig is en is bovenal een heel fijn mens en zeer bekwaam in haar vak!! De bootcamp gaat veel verder dan het zoeken naar een nieuwe baan vanuit je natuurlijke talenten. Het geeft je op elk vlak in je leven nieuwe inzichten.

Lees hier reviews en ervaringen van de mensen die ik de afgelopen jaren heb begeleid.

4 bewezen stappen om je droombaan te ontdekken!

Schrijf je nu in!
(Al meer dan 2000 kijkers gingen je voor!)

>
Open chat
Heb je vragen?
Hi!
Hoe kan ik je helpen?