Enter your text here...
Yes! We zijn van start. Ik hoop dat je er net zoveel zin in hebt als ik.
Vanaf nu heb je toegang tot de Google Drive met daarin alle verschillende fases.
Iedere fase heeft weer meerdere playbooks.
Kijk wat goed voor jou werkt. Je kan via je computer in de playbooks werken of ze uitprinten, net wat jij fijn vindt.
Playbook vs werkboek
Ik heb het bewust een playbook genoemd en geen werkboek om verschillende redenen.
- Werkboek vind ik heel suf klinken en ook niet echt motiverend. Dit terwijl het traject dat je nu bent ingestapt alles behalve suf is en je juist vol motivatie aan de slag gaat!
- De ontdekkingsreis die je gestart bent, mag je zien als spelen. Er is geen goed of fout. Er is geen uitkomst die je van te voren kan bedenken. Je mag gaan spelen zoals een kind dat doet. Met vallen en opstaan. Ik moedig dit alleen maar aan, omdat dat de manier is om jezelf en je dromen steeds beter te gaan begrijpen.
Playbooks zijn ondersteunend
In de playbooks vind je veel verschillende opdrachten en theorieën. Deze ondersteunen je bij het ontdekken van je droombaan.
Wel vind ik het belangrijk dat je weet dat het niet zo is dat als je enkel de opdrachten in de playbooks maakt, je automatisch het antwoord op je droombaan hebt.
De playbooks zijn ondersteunend. In deze ontdekkingsreis is het vooral belangrijk dat je gaat voelen, gaat durven, open gaat staan, gaat proberen en buiten de lijntjes gaat denken.
Belangrijke tips
Een hele belangrijke tip hierbij is; tijd. Zorg dat je de tijd neemt. Als het leven aan je voorbij raast is het super lastig om te ontdekken waar je passie ligt, waar je enthousiast van wordt of waar je energie van krijgt.
Een ander belangrijk aspect tijdens dit traject is dat je continu in beweging blijft. Hier bedoel ik mee dat je heel regelmatig even aandacht besteed aan je ontdekkingsreis.
Het heeft niet zoveel zin om de playbooks in 1x allemaal door te werken. Het gaat er juist om dat je de opdrachten maakt, de theorie leest en de tijd neemt om deze op je in te laten werken.
Uit je comfortzone
Ook ga ik je uitdagen om uit je comfort zone te stappen, dat is waar je nieuwe ontdekkingen gaat doen. Echt ontdekken wat je droombaan is, doe je door je grenzen te verleggen en juist andere dingen te doen dan die je normaal gesproken al deed.
Het belang van breinkennis
In de playbooks deel ik regelmatig wat theoretische achtergrond. Ik ben er namelijk van overtuigd dat als je de werking van je brein snapt, het makkelijker is om verandering in je gedrag aan te brengen.
Ook zorgt dit ervoor dat je na de Bootcamp voor je talent een gevulde toolkit hebt. Een toolkit met kennis over je eigen gedrag, met vaardigheden om je doelen te bepalen en behalen en met kennis over de werking van je brein. Deze toolkit heb je voor de rest van je leven en zal ervoor zorgen dat jij eigenaar blijft van je eigen leven.
Voorbereiding van de sessies
De eerst volgende sessie is de workshop. Tijdens de workshop gaan we een deep dive maken in je dromen. Het is fijn als je hier zelf al mee bezig bent geweest door de Droomfase door te werken.
Na de workshop hebben we een 1-op-1 sessie. Graag ontvang ik van te voren input voor deze sessie. Vragen die hierbij helpen zijn:
- Waar ligt je behoefte tijdens deze sessie?
- Wat heb je van mij nodig?
- Waar wil je het over hebben?
- Wat voelt voor jou goed als een volgende stap?
Tijdens de groeps Q&A's gaan we al je vragen behandelen. Zorg ervoor dat je tussen de sessies door bijhoudt wat je graag wil vragen tijdens de groeps Q&A. Graag ontvang ik 48 uur voor de groeps Q&A je vragen, zodat ik me voor kanber
Wat is de volgende stap?
Lees hierna het volgende document goed door. Dit gaat over de opbouw van de Bootcamp voor je talent.
Hierin staat precies beschreven hoe je alle playbooks handig kan verdelen over het traject.
Zo is het bijvoorbeeld fijn als je voor de workshop de modules van de droomfase hebt doorgewerkt.
Heel veel plezier en af en toe ook succes 🙂
Liefs,
Renée
De Bootcamp voor je talent bestaat uit verschillende fases.
- Droomfase
- Ontdekkingsfase
- Actieplan
In de Google Drive map zie je deze fases ook terug komen.
In de eerste fase 'Droomfase' dromen we groots. Pas als je weet waar je naartoe wilt, weet je ook welke acties je in kan zetten om je bestemming te behalen.
In de tweede fase 'Ontdekkingsfase' kijken we naar waar je reis begint. Dus waar sta je nu? Wat wil je anders? Wat kan je al? Wat wil je nog ontwikkelen?
In de derde fase 'Actieplan' zorgen we ervoor dat er een heel concreet plan ligt die jou brengt naar je droom. Hierin nemen we alles wat we in de droom- en ontdekkingsfase hebben opgehaald mee.
De planning ziet er ongeveer zo uit:
- Na de kick-off start je met de Droomfase
- Voor de workshop heb je deze fase afgerond
- Na de workshop start je met de Ontdekkingsfase
- Voor de 1-op-1 coachsessie ben je ongeveer op de helft
- Na de 1-op-1 coachsessie werk je aan de 2de helft van de Ontdekkingsfase
- Voor de groeps Q&A 1 heb je de Ontdekkingsfase afgerond
- Na de groeps Q&A 1 werk je aan het Actieplan
- Voor de groeps Q&A 2 heb je het Actieplan afgerond
Hierbij direct een belangrijke opmerking.
Ik ben namelijk niet je juf 🙂 Jij bepaalt wat je wel en niet maakt. Jij hebt de regie over dit traject in handen.
Zorg ervoor dat je het eigenaarschap over het traject neemt. Dit doe je o.a. door goed voor jezelf te plannen wanneer je wat maakt. En ook door mij op de hoogte te houden als je iets nodig hebt.
Ook de voorbereiding van de sessies hoort bij het stukje eigenaarschap/regie pakken.
Het is zonde om bij een sessie aan te komen en niet te weten wat je graag wil bespreken, of wat je nodig hebt. Dus bereid dit goed voor.
Heb je vragen? Laat het me dan altijd even weten.
Liefs,
Renee
We gaan eerst aan de slag met het grotere plaatje. Wat ik vaak zie gebeuren is dat dit de stap is die wordt overgeslagen. We gaan vaak direct aan de slag met zoeken naar de uitkomst; een hele leuke vacature. En vergeten hierbij eerst even na te denken wat we nu eigenlijk precies nastreven in ons leven.
Deze droomfase is dus een essentieel onderdeel van je ontdekkingsreis.
Uit onderzoek blijkt dat mensen die weten wat ze willen, succesvoller zijn dan mensen die minder focus hebben.
Als je erover nadenkt is dit ook best logisch. Als jij in de auto stapt en precies weet waar je heen moet (en dit ook nog eens instelt op je GPS) dan ben je veel eerder op de juiste bestemming dan wanneer je geen idee hebt waar je naartoe gaat rijden en je GPS ongebruikt laat liggen.
Op het moment dat jij weet wat je wilt, zul je zelf ook sneller kansen signaleren en benutten. Dingen die anders niet opgevallen waren, kun je nu als opstap zien om je dromen te verwezenlijken. Geluk en succes zijn geen dingen die je overkomen, je kunt er een actieve rol in nemen om het te creëren.
Stel je voor;
Je hebt al jaren op je bucketlist staan dat je graag de Mnt. Everest wil beklimmen. Je pakt het vliegtuig naar Nepal en begint aan de voet van de Himalaya met je tocht. Je hebt niks voorbereid of uitgezocht maar je verwacht dat je de hoogste berg van de wereld vanzelf wel tegenkomt. Na weken lopen ben je er. Tenminste... dat hoopte je.
Het blijkt dat je helemaal niet op de top van de Mnt. Everest staat, maar op de top van een onbekende berg.
Gelukkig zal bovenstaande weinig mensen overkomen. Iedereen die de Mnt. Everest wil beklimmen zorgt dat hij/zij goed voorbereid op reis gaat. Traint uren en uren, bestudeert de route, zorgt voor de juiste materialen en kent alle regels zoals ze in de Himalaya gelden. De bergbeklimmer bepaalt zijn doel en ontwerpt zijn reis.
Als je naar dit voorbeeld kijkt, is het eigenlijk best gek dat als het gaat om ons eigen leven en onze carrièrekeuzes wij vaak vergeten stil te staan bij ons doel.
Als we niet lekker op ons werk zitten, gaan we vrij snel over tot vacatures zoeken of balen dat je werk niet leuk is en blijven hangen in 'maar ik weet ook niet wat wel'.
Nooit geleerd je doel te bepalen
Het is niet zo gek dat dit je overkomt. We hebben namelijk nooit echt geleerd om na te denken over het doel in ons leven.
Vanaf het moment dat je naar school gaat, wordt je doel voor je bepaald; zorgen dat je overgaat naar de volgende groep. En later bestaan je doelen uit; leren voor je tentamens en zorgen dat je overgaat naar het volgende studiejaar.
De vaardigheid om eerst je doel te bepalen en vervolgens de weg te ontwerpen die naar je doel leidt, is dus niet iets dat we leren op school... Gek hè?
Op het moment dat jij niet een duidelijke richting/doel hebt voor je leven, carrière, dag, vakantie, etc., word je de speelbal van een ander. Je maakt dan geen keuzes die je helpen dichterbij je doel te komen, maar een keuze die op dat moment het allerfijnst is.
En helaas is het daarbij vaak zo: Korte termijn fijn, lange termijn pijn...
Simpel voorbeeld hierbij is:
Het is je doel om voor jezelf te gaan starten. Voordat je dit gaat doen wil je graag een buffer op je rekening hebben staan. Als je dit helder hebt als doel dan is het makkelijker om die ene leuke broek te laten hangen.
Als je het doel 'voor jezelf starten' niet helder hebt, en dus ook niet weet dat je voor een buffer wilt gaan zorgen, dan koop je die broek zonder erover na te denken en waarschijnlijk ook nog een leuk shirtje.
Als jij helder hebt dat de eerste actie die jij moet ondernemen is: zorgen dat je een buffer hebt. Dan laat je die broek én dat shirtje heel makkelijk hangen.
Als jij er niet vanaf vandaag voor gaat zorgen dat jij degene bent die jouw leven bepaalt, dan blijf je dus de speelbal van anderen. Dan blijf je je aanpassen, beslissingen maken die niet helpend zijn en blijf je druk met druk-zijn zonder dat het je dichter bij je doel brengt. Dit kost ongelooflijk veel energie!
Wat ik je mee wil geven
Wat ik je bij deze stap dus mee wil geven, is dat het bepalen van je doel ongelooflijk belangrijk is om vervolgens je leven te kunnen ontwerpen en keuzes te kunnen maken.
Er is geen goed of fout
Je kan het niet goed of fout doen in dit traject. En dat geldt dus ook voor de droomfase. Vaak is het eerste antwoord dat in je op komt het juiste, dus noteer dat.
Ook kan het helpen om een opdracht even aan de kant te leggen en er later weer mee verder te gaan. Je geeft dan je onbewuste even de tijd om te ontdekken wat er allemaal zit opgeslagen.
Ben niet verbaasd als je tijdens het douchen, wandelen of de was opvouwen ineens 'pop-upjes' krijgt met ingevingen of ideeën.
Dit zijn namelijk de momenten dat je weinig prikkels krijgt, je hersenen dus even rust hebben en er nieuwe verbindingen gelegd worden.
Daarnaast ben je op zo'n moment stil genoeg om je intuïtie te horen.
Vind je een bepaalde vraag lastig? Leg de vraag even aan de kant. Ga niet geforceerd zoeken naar een antwoord, dit werkt namelijk averechts.
Belangrijke tip!
Bij de laatste opdracht heb je wat materiaal nodig. Wellicht handig om die alvast door te lezen zodat je dat kan voorbereiden.
Het resultaat van deze laatste opdracht neem je namelijk mee naar de workshop.
Veel plezier tijdens de droomfase!
Liefs,
Renee
Hieronder zie je verschillende knoppen staan. Dit zijn alle verschillende playbooks die bij de Droomfase horen. Het is het prettigst als je ze op volgorde doorwerkt.

Hieronder zie je verschillende knoppen staan. Dit zijn alle verschillende playbooks die bij de Droomfase horen. Het is het prettigst als je ze op volgorde doorwerkt.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et nam dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco nam laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et nam dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco nam laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.