In januari 2010 gebeurde er iets waardoor mijn leven in één klap op zijn kop stond. 

Ondanks het verdriet ontdekte ik ook een kracht in mijzelf die mij heeft gebracht en heeft gemaakt tot wie ik nu ben.

Namelijk de kracht om een heel vervelende situatie om te zetten in één van de mooiste ervaringen van mijn leven. Puur door de regie te pakken over de situatie, een plan te maken met een fantastisch doel en de juiste mindset te creëren om dit doel te behalen.

Het ongeluk dat mijn leven veranderde

Ik kom uit een klein dorpje in de Achterhoek en ben opgegroeid in een fijn en warm gezin met een oudere zus en een broertje. In het weekend waren we met z’n vijven op het hockeyveld te vinden (jup, inclusief Volvo en hond ;-))

Na het afronden van 2 HBO studies wist ik eigenlijk nog steeds niet wat ik wilde worden. Wel wist ik dat ik het allerliefst in de bergen was en op mijn ski’s stond. Ik besloot dan ook om mijn ski-diploma’s te halen en te vertrekken naar de bergen om daar les te gaan geven. Ik leefde mijn droom. Iedere ochtend werd ik wakker en ademde de frisse berglucht in, heel de dag was ik buiten en in beweging. Op vrije dagen maakte ik prachtige tochten, het liefst door de verse sneeuw. Gelukkiger kon je mij niet maken.

Tot de dag dat het mis ging en ik een ernstig ski-ongeluk kreeg. Al snel werd duidelijk dat ik de bergen moest verlaten om terug te gaan naar Nederland om daar geopereerd te worden. Een lang revalidatietraject was wat me te wachten stond. Omdat ik wist dat dit mentaal zwaar zou gaan worden stelde ik mezelf een doel:

Met geweld ben ik uit de bergen gesmeten en dus moet de hoogste berg van de wereld er aan geloven. Een jaar na operatie sta ik oog in oog met de Mount Everest!

En yes I did it! Na een jaar hard trainen en vervolgens een week lopen door de Himalaya stond ik boven op een bergtop (voor de kenners: Gokyo Ri 5357m) en keek ik de Mount Everest aan. Tranen over mijn wangen, een warme omhelzing; het was gelukt!!

Een nieuwe start

Na het behalen van mijn doel kwam het besef dat ik mijn actieve leven anders moest gaan vormgeven. Mijn lichaam functioneerde niet meer zoals het daarvoor deed en dus zat hockey en skiën er niet meer in.

Ik besloot om mijn studentenstad Tilburg te verlaten en een nieuwe start te maken in Utrecht. Er volgde jaren waar ik van baan naar baan ging. Iedere keer startte ik dolenthousiast maar voelde ik al vrij snel de energie uit mijn lijf wegglijden.

Wat was dat toch? Hoe komt het dat iedereen lijkt te weten wat haar doel is of waar zij naar toe wil in haar leven en waarom weet ik dat niet? Waar krijg ik nou energie van? Wat is mijn doel?

Terugdenkend aan de kracht van mijn revalidatiedoel werd deze zoektocht mijn doel. Ik begon een zelfstudie op het gebied van de werking van ons brein en psychologie. Avonden zat ik in mijn boeken gedoken. Een studie Positieve Psychologie en Coach Practitioner volgde. Het liet me niet los.

En toen kwam het inzicht in wie ik écht ben

En toch… het lukte me niet om erachter te komen waar ik écht energie van krijg en op welke kwaliteiten ik kon vertrouwen.

Ik besloot de TalentScan te gaan doen en werd omver geblazen door het inzicht dat deze scan mij gaf. De resultaten klopten van begin tot het eind. Ik ontdekte hoe ik 100% in mijn kracht kon komen te staan en op welke talenten ik kon vertrouwen.

En begrijp me niet verkeerd, er zijn ontzettend veel dingen waar ik slecht in ben - vraag me bijvoorbeeld niet om te schilderen - maar super snel kunnen zien bij jou waar je talenten liggen en hoe je deze maximaal kan gaan benutten, dat kan ik als geen ander!

Ik ben een held in het maken van verbinding en zal jou op een enthousiaste manier inspireren en ook confronteren als dat nodig is.

Ik ben de coach die ervoor zorgt dat je weer grip krijgt op je leven en weet waar je energie van krijgt, op welke kwaliteiten je kan bouwen en welke valkuilen je moet omzeilen.

Ik inspireer je, help je met praktische tips & tricks die direct toepasbaar zijn in jouw leven zodat je meer grip, meer positiviteit en veel meer energie ervaart!

En het mooie is; omdat het inspireren, coachen, inleven in de ander en communiceren kwaliteiten zijn die van nature bij me passen sta ik niet alleen 100% in mijn kracht als coach in maar krijg ik er super veel energie van!

Tijd voor iets luchtigs 🙂

Mensen die mij goed kennen weten dat ik met een doel voor ogen heel hard kan knallen maar dat ik vooral hou van kaasjes, wijn en gezelligheid.
 
Lachen is nu eenmaal heerlijk en van welke kwaliteiten jij nu energie krijgt; van lachen krijgt iedereen energie.
Hierbij dus nog een paar leuke weetjes over mij die wellicht een lach op je gezicht toveren:

Ik ben een persoon van contrasten. Vroeger was ik tijdens de balletles en vioolles een heel schattig meisje en als ik thuis kwam trok ik mijn oude spijkerbroek aan, pakte mijn crossfiets en ging ik crossen in de bossen.

Deze contrasten zijn er nog steeds. Zo kan ik intens gelukkig worden van een heerlijke cappuccino in een nieuw ontdekt koffietentje in een volle winkelstraat. En ben ik net zo gelukkig als ik met mijn man en kids een wandeling maak over de hei (incl de meest charmante wandelschoenen)

Ook ren ik geregeld als een kip zonder kop door het huis om mijn sleutels te zoeken en vraag ik al bellend aan mijn man waar mijn telefoon is. Terwijl ik als ik aan het werk ben heel gestructureerd en gefocust werk.

Ik heb heldere to-do-lijsten en hou van het afvinken van to-do’s (zo erg dat ik zelfs een to do op mijn lijstje schrijf die ik net gedaan heb om die vervolgens direct af te kunnen vinken…I know, heel erg)

Steve Jobs zou trots op me zijn. Ik heb namelijk alles van Apple. Geef me een Samsung telefoon of een Windows laptop en ik zal je direct in zin 1 duidelijk maken dat ik er ECHT niet op kan werken (vervolgens doe ik er ook alles aan om je dit te bewijzen).

Ik zoek altijd naar manieren hoe je zaken efficiënter kan doen. Zo heb ik mezelf maanden lang iedere week een nieuwe sneltoets eigen gemaakt op mn Mac. Deze bestuur ik nu praktisch zonder muis (en dat is iets waar ik dan weer heel trots op ben 😉

Als ik het met vriendinnen heb over leuke series weten zij precies welke vraag ik ga stellen: “Is die serie ook iets voor mij of te spannend?” Ik kan niet tegen spannende series (en mijn lat van spanning ligt dan ook nog eens erg laag). Donker is al niet mijn favoriet en als ik een spannende film kijk durf ik niet eens meer alleen naar boven. En dan ben je 37… gaat dat ooit over?

#durftevragen is een soort tweede natuur. Alles wat ik zelf niet weet of waarvan ik weet dat iemand anders er meer verstand van heeft vraag ik. Ik heb weleens het gevoel dat het gezegde “Je hoeft niet zelf het wiel uit te vinden.” voor mij is bedacht.

Waarom zou ik eindeloos lopen prutsen terwijl iemand anders het in 5 minuten geregeld heeft. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen graag een ander helpt en daarbij kom je samen nu eenmaal verder dan alleen.

Dit is dan ook de reden dat ik altijd werk met een coach. Zo werk ik nu samen met een business coach. Zo leer ik heel snel (en dus ook efficiënt ;-)) het vak als ondernemer.

En nu is het jouw beurt

Ik ben oprecht heel benieuwd. Wie ben jij? Waar droom jij van in je leven? Waar loop je in het dagelijks leven tegenaan? Heb je grip op je leven of leidt het leven jou?

Als er op dit moment iets is waar je in vast loopt en je hebt het idee dat ik je daarbij kan helpen, vul dan het formulier hieronder in.

Vertel me wat je uitdagingen zijn en laten we samen kijken of we een klik hebben en iets voor elkaar kunnen betekenen.

Mijn missie is om jou in je kracht te zetten. Je te helpen ontdekken waar je energie van krijgt en hoe je grip kan krijgen op je leven. Samen te ontdekken wat jouw doel is, op basis waarvan jij je leven in gaat richten. Op zo’n manier dat je direct aan de slag kan met het creëren van meer ontspanning, je gelukkiger en positiever voelt. Daarbij zal ik je af en toe ook vermoeien met mijn brein-weetjes om je te helpen snappen hoe het werkt in je brein zodat het makkelijker toepasbaar wordt.

Wel geloof ik dat er een klik moet zijn om jou te kunnen helpen. Laten we dat ontdekken. Als je onderstaand formulier invult reageer ik van maandag t/m donderdag binnen 48 uur op je bericht.

Liefs en tot snel!
Renee

>